3 помилки в покері, які заважають тобі вигравати більше

3 помилки в покері, які заважають тобі вигравати більше

Сьогодні ми розглянемо 3 поширені помилки в процесі прийняття рішень під час гри в покер, які негативно впливають на ваші успіхи в покері. Наступний перелік не є вичерпним, так що переконаєтеся, що завжди звертаєте увагу на будь-які інші помилки, що створюють непотрібні відхилення в вашому процесі прийняття рішень.

Спотворені упередження

Існує неймовірна кількість спотворених упереджень, які впливають на ваше сприйняття і, як наслідок, на процес прийняття рішень. Одне з найбільш поширених, а також найдорожчих, це необ’єктивне підтвердження. Це коли ви шукаєте інформацію, яка підтверджує існуючу віру в щось, після чого відхиляєте інформацію, протилежну їй.

Сильне упередження гравців в покер стосується їх рівня гри. Вони вірять, що є позитивними гравцями, тому після виграшу їх віра міцніє; в разі програшу вони посилаються на невдачу. Це призводить до того, що вони починають ігнорувати позитивні фази дисперсії, адже їх виграш був результатом їх умінь, а не удачі. Зрештою, вони починають вірити, що їм заходить гірше, ніж усім іншим, тому що в їх думках криється ідея про те, що вони ніколи не отримують належну частку удачі.

Ось ще кілька прикладів перекручених упереджень:

Вам хочеться вірити, що ви кращий гравець, тому ви відхиляєте будь-які ситуації, де опонент міг вас переграти, заявляючи, що йому просто пощастило. Це одна з основних причин того, чому гравці не виявляють належної поваги іншим регулярний.
Швидко зазначивши гравця рибою, ви перестаєте брати до уваги наступну інформацію, яка показує сильні області в його грі, оскільки це не підтверджує ваше перше враження. Це знижує ваша перевага проти нього, і тепер вам складніше побачити ситуації, в яких ви допустили помилки.
Ви вірите, що довели до досконалості стратегічну концепцію, так що фокусуєтесь лише на тих ситуаціях, які підтверджують цю віру, і ігноруєте ті, які ставлять її під сумнів. Це може зупинити вашу роботу над тією областю гри, яка дійсно цього потребує.
Щоб почати виправлення спотворених упереджень, для початку необхідно розібратися в причинах, за якими вони існують. Ось кілька питань, які допоможуть вам в цьому:

  • Чому ви вважаєте, що є плюсовим гравцем?
  • Чому вам хочеться вірити, що ви кращий за інший регулярний?
  • Чому вам важко визнати, що інший гравець сильніше вас? Хіба ви не хочете справді бути сильніше, а не просто робити вигляд, що це так?
  • Чому вам хочеться вірити, що гра Фіша погана з усіх боків?
  • Чому ви не хочете розібратися в тому, як найкраще експлуатувати його справжні слабкості?
  • Чому вам не терпиться повірити в те, що ви довели концепцію до досконалості? Ви бажаєте стати сильнішим гравцем моментально, не докладаючи зусиль?

Коли гравці міцно хапаються за віру в свою перевагу, не будучи відкритими до інформації, яка б підтверджувала, що у них є слабкості, в основі цього лежать проблеми, пов’язані з упевненістю. Їх спотворене упередження захищає їх від розуміння того, що вони не настільки гарні, як їм хочеться вірити. Правда в тому, що в грі кожного гравця в покер є слабкі місця. Лише тоді, коли ви будете реалістичні по відношенню до своєї гри, ви встанете на вірний шлях до успіху.


Зайва прихильність

Вам подобається ваша рука — кишенькові тузи — і ви не хочете здаватися. Насправді, вам подобалася ваша рука; тепер ви просто сподіваєтеся, що вона все ще хороша. Глибоко всередині ви підозрюєте, що біти, але не можете змусити себе викинути настільки хорошу стартову руку. Ви також можете занадто прив’язатися до підказкою, яку почули в відео або приділяти занадто багато уваги фізичній теллсу, або передісторії. Коли ви сильно прив’язані до руки, нової стратегії, шматочку інформації, ви, по суті, блокуєте нову або таку, що суперечить інформацію з вашої працюючої пам’яті. Якби ви були відкриті до неї, ваші рішення також адаптувалися б.

Ви не можете вирішити цю проблему, просто примушуючи свій процес прийняття рішень адаптуватися по ходу роздачі, хоча це може знадобитися на короткій дистанції. Зрештою, ви хочете, щоб ваш процес прийняття рішень адаптувався автоматично, інакше ви будете використовувати цінне простір в працюючої пам’яті. Щоб дійсно усунути цю проблему, вам необхідно виправити вади, що призводять до тенденції прихильності.

Знайдіть причину і розбийте її, використовуючи ментальну історію роздач. До поширених вад відносяться спроби виграти кожну роздачу, необхідність підтвердити свою правоту і очікування того, що ви моментально станете краще. Після того, як ви дізнаєтеся причину, посилено працюйте над визначенням вашої прихильності в даний момент, щоб мати можливість ввести логічне твердження і не дозволити цього траплятися надалі. При достатньому повторенні ви, врешті-решт, позбудетеся від прихильності, і ваш процес прийняття рішень автоматично стане більш адаптивним.

«Хрін з ним, колл!»

«Так пох, колл!» — це поширена фраза, яку говорять гравці, нездатні прийняти рішення і бажаючі ризикнути замість того, щоб вибрати менш ризикований шлях. Це може трапитися з вами, якби ви в складній ситуації у великій грі. Наприклад, ви стикаєтеся з олл-іншому, і ця ситуація тисне на вас. Під тиском ситуації і кількості думок, що обертаються в голові, ви не можете знайти відповіді. У підсумку ви просто вирішуєте кинути монетку і колліруете.

Маючи розпорядок, на який ви можете спертися при виникаючі проблеми з процесом прийняття рішень, ви можете допомогти собі продовжити гру, а не здатися і піти на ризик. Зробіть глибокий вдих, все звести і тільки потім виберете найкраще рішення. У підсумку, ви все одно можете ризикнути, але зробите це тому, що це найкраще рішення, а не тому, що ви просто здалися і відмовилися від спроб знайти рішення. Не важливо, виграли ви чи програли, відзначте роздачу для подальшого аналізу і виконайте деяку роботу, щоб визначити, чого не вистачало вашого рішення і чому ви не могли прийти до вирішення в потрібний момент.

Довгостроковим наслідком «хрін з ним» є те, що ви не даєте собі можливість поліпшити процес прийняття рішення в складних для вас ситуаціях. Це також може вказувати на реальні проблеми з ігровою залежністю або психологічні проблеми на кшталт тільта, страху або накопичених емоцій.