Як забезпечити здоровий сон вагітній жінці

Як забезпечити здоровий сон вагітній жінці

Повноцінний сон потрібний кожній жінці для відновлення сил, а також для підтримки хорошого самопочуття. Якщо ж жінка вагітна, то важливість якісного відпочинку удвічі зростає. Адже майбутня мама повинна піклуватися не стільки про себе, скільки про очікуваного малюка. При цьому вагітній жінці потрібно намагатися дотримуватися режиму дня, уміло підбирати раціон харчування, займатися помірним фізичним навантаженням матрац моніка матролюксдосить гуляти на свіжому повітрі. Після такого насиченого дня проблем із засипанням точно не буде.

Окрім режимних моментів велике значення має і місце для сну. Для ліжка краще підібрати тут https://magdek.com.ua/ua/matrasi/matrasy-sredney-zhestkosti/ матрац середньої жорсткості. Постільну білизну вибирати яскравих забарвлень, що приносять естетичну насолоду майбутній мамі. Бажано вибирати КПБ з сатину і бязи, оскільки ці натуральні тканини приємні у використанні і легкі у відході. Міняти постільну білизну і одяг для сну вагітної необхідно частіше, ніж раніше. Пов’язано це з підвищеною пітливістю, викликаною гормональними змінами в організмі майбутньої матусі. Тому необхідно запастися необхідною кількістю комплектів, вибравши для купівлі хороший магазин постільної білизни.


В період вагітності доведеться відмовитися від улюбленої пози під час сну. Особливо, це стосується тих дівчат, хто звик спати на животі. Найбільш зручною і безпечною позою для майбутньої матусі вважається положення на боці. Щоб комфортно розташуватися в ліжку, використовують подушки. Плоску подушечку можна підкласти під живіт. Подушка у вигляді «банана», розроблена спеціально для вагітних, допомагає зняти напругу з тазової області. Жінка в період вагітності вередлива і дуже вразлива. Підвищена увага з боку чоловіка, друзів, батьків допомагає позбавитися від дратівливості і можливої депресії.

На пізніх термінах, коли вже жінка знаходиться в декретній відпустці, рекомендується і післяполудневий відпочинок. Проте захоплюватися сильно не варто, інакше можна збити нормальний перебіг сну в нічний період. Перед сном бажано завжди провітрювати кімнату, незалежно від температури за вікном.

Якщо ж вагітну жінку турбує безсоння або, навпаки, підвищена сонливість, то необхідно розповісти про свої погіршення здоров’я на прийомі у лікаря-гінеколога. Лікар, що спостерігає її впродовж вагітності, випише відповідний заспокійливий засіб.