Спа-процедури в домашніх умовах. Просто та приємно

Спа-процедури в домашніх умовах. Просто та приємно

Наближається настання весни! Це означає, що зовсім скоро ми зможемо скинути з себе всі свої «хутра», громіздкі пуховики і переодягнутися у щось легше, комфортніше та витонченіше.

Але розібратися з гардеробом набагато легше, ніж із занепадом сил і втомою після довгої зими. Як швидко заповнити енергію та наділити організм небувалою бадьорістю та позитивом? Для таких випадків є надійний метод – SPA-процедури.

SPA – низка комплексних заходів, із застосуванням мінеральних вод, водоростей, арома олій, цілющих грязей, морських солей, рослин тощо. СПА-сеанси проводять у кілька етапів. Вони сприятливо впливають на весь організм в цілому і надають безліч позитивних ефектів, які ви отримаєте:

  • зволоження та омолодження шкіри;
  • зняття стресу, важкої депресії;
  • зміцнення імунітету;
  • стабілізація тиску та кровообігу;
  • зменшення виразності целюлітної скоринки;
  • повне розслаблення м’язів;
  • якісний відпочинок з користю для здоров’я!

У спеціалізованих салонах краси ціни на послуги «спа» досить високі, тому не кожна жінка зможе дозволити собі таку забаганку. Та й чи варто переплачувати, якщо цілком реально зробити все без зайвих витрат у домашніх умовах? Думаю, що вибір є очевидним.

З чого почати?

Правильна підготовка – запорука успішного результату від процедур! Насамперед налаштуйтеся на повний релакс, за бажанням можна створити відповідний антураж – ароматичні свічки, спокійна «антистресова» музика, тьмяне освітлення.


За годину до сеансу СПА рекомендується поїсти нещільно. Вибирайте легкі страви, наприклад морепродукти, овочі на пару або фруктовий салат. Безпосередньо під час самих процедур намагайтеся пити більше рідини (хв. вода, зелений чай).

Прийміть теплу розслаблюючу ванну з додаванням солей, молока та улюблених аромамаселів. Позитивним впливом на нервову систему мають мандаринове, ялицеве, ялівцеве, лавандове та евкаліптове ефірне масло. Крім цього, за допомогою водних заходів шкіра добре розпариться, що дозволить вам отримати максимум користі від СПА.

Скрабування

Пілінг або скрабування – чудовий спосіб очистити шкірні покриви, видалити ороговілі частинки та повністю їх оновити. Більш переважними для цих процедур є склади з вмістом ефірних олій, вони додатково усувають сухість шкіри і захищають від її появ.

ТОП-5 найефективніших скрабів для домашнього очищення:

  • 1 частина мелених зерен кави + 1 частина нежирних вершків + 1 ст. л меду;
  • 200 гр. морської солі + 2 ст. л. меду + оливкова олія – дана суміш є універсальною, за бажанням до неї можна докласти подрібнену апельсинову/лимонну цедру, кедрове, ялицеве ​​або сандалове аромасло;
  • запарені висівки + вівсяні пластівці + щіпка кориці + кілька крапель коси таке поєднання ідеально підійде як маска для стоп).