Попередження старіння шкіри обличчя: що можна зробити вже зараз

author
0 minutes, 1 second Read

Вікові зміни – це природний процес, проте з його зовнішніми проявами можна і треба боротися. Щоб попередити старіння шкіри обличчя, жителі Львова повинні робити потрібні кроки вже зараз. Розглянемо причини в’янення зовнішнього покриву, а також дії, які допоможуть боротися з ознаками вікових змін.

Що впливає на старіння обличчя

Окрім вікових природних змін, шкіра може в’янути з різних причин. Посилюють процес старіння такі чинники:

  1. Стреси. Здоров’я нервової системи впливає на стан усього організму, особливо шкіри. Люди, які оберігають себе від стресів, старіють пізніше.
  2. Низька активність. Сидяча робота та малорухомий спосіб життя призводять до застоїв в організмі, погіршення метаболізму та зайвої ваги. Відсутність регулярного фізичного навантаження посилює процес старіння.
  3. Шкідлива їжа. Вона згубно впливає на стан шкіри. Висококалорійні страви і фастфуд провокують свербіж, набряки та пігментацію.
  4. Зловживання алкоголем і тютюном. Вони нестримно прискорюють старіння шкіри обличчя, а також погіршують стан волосся та нігтів.
  5. Надмірна дія ультрафіолету. Не варто занадто захоплюватися походами в солярій або прогулянками під сонцем. Шкіру треба ретельно оберігати від ультрафіолетових променів у будь-яку пору року.
  6. Порушений режим сну. Відпочивати вночі треба не менше 7-8 годин. Хронічне недосипання може погано відбитися на організмі.

Виключення негативного впливу цих чинників сприятиме збереженню хорошого стану шкіри якомога довше.

Необхідні дії

Щоб попередити старіння шкіри обличчя, треба підійти до цього з усією відповідальністю. Варто потурбуватися про такі чинники:

  1. Ліквідація сухого повітря у будинку. Воно стає причиною раннього старіння шкіри, оскільки остання не отримує потрібної кількості вологи природним чином. В результаті її захисні функції ослаблюються, що викликає появу зморшок. Можна придбати відповідний прилад не відкладаючи, оскільки ціна зволожувача повітря не так висока, а користь від його купівлі покриє її з лишком.
  2. Косметичний догляд. Він дуже важливий для профілактики старіння. Денні та нічні креми, маски, сироватки та подібна косметика мають бути підібрані відповідно до віку, типу шкіри та інших чинників. Якщо своєчасно почати користуватися засобами догляду, які представлені в каталозі Алло у Львові, можна істотно відстрочити час появи зморшок та уповільнити безповоротні процеси.
  3. Правильне харчування. Воно має бути збалансованим. Бажано вживати цукор та сіль в малій кількості. У щоденний раціон необхідно включити овочі, фрукти та корисні жири.

Щоб уникнути ознак вікових змін, варто вживати заходи заздалегідь. Виконуючи потрібні дії, а також відмовляючись від деяких шкідливих звичок, можна зберегти еластичність шкіри обличчя якнайдовше та попередити зовнішні прояви старіння.