Правила перевезення дітей у машині

Правила перевезення дітей у машині

Зміст

  1. Як правильно їздити з дитиною в машині
  2. Штраф за перевезення дітей без крісла

Як правильно їздити з дитиною в машині

Навчання в автошколі – досить популярний і широко затребуваний процес, який зараз не так лякає людей, а цікавить, бо відкриває нові можливості. І люди хочуть здати на права, щоб їздити в подорожі, аби влаштуватися на роботу якнайкраще або допомагати своїм батькам. Але є й ті, хто йде вчитися в автошколу, бо в них у родині з’явилися діти.

Народження дитини – це не просто величезна радість, а й значні зміни у житті. Стає набагато більше справ, турбот, потрібно встигнути зробити всі справи та заїхати у всі місця. І з часом справ не стає менше, адже дитячі лікарні та педіатри змінюються на школу, розвиваючі заняття, спільний відпочинок та інше.

Тому багато хто вирішує здати на права і купити авто, щоб встигати все робити. Курси водіння передбачають навчання у два етапи. Це теорія та практика. І на теорії вивчаються не просто правила дорожнього руху, а й усе, що стосується ситуацій, які можуть торкнутися водія. І те, як перевозити дітей у машині, зокрема.

Перевезення дітей у машині має відповідати певним правилам. І правила перевезення дітей безпосередньо залежать від їхнього віку.

Штраф за перевезення дітей без крісла


Дітей до 12 років слід перевозити в дитячому кріслі або в автолюльці. Вони фіксують розташування дитини та зменшують ризики отримання серйозних травм у разі ДТП, маневрах або при різкому гальмуванні. 

Немовлят треба перевозити в автолюльці, яку краще за все фіксувати на задніх кріслах, а розташовувати люльку слід проти руху автомобіля. Дитина при цьому закріплюється в люльці спеціальними ременями. Як варіант також можна розташувати автолюльку на передньому кріслі, але це може заважати водієві, відволікати його від дороги. Також у такому разі обов’язково слід відключити подушку безпеки, бо якщо вона спрацює, то може сильно вдарити дитину та автокрісло, і дитина може отримати серйозні пошкодження.

Всі ці норми регулюються законодавством. І за їх порушення передбачені штрафи. Наприклад, штраф за неправильне перевезення дітей або без автокрісла становить 519 грн. Повторний штраф за таке саме порушення вже становитиме 850 грн. А також за відсутність автокрісла передбачається адміністративна відповідальність. Не слід забувати, що за порушення під час їзди з дитиною діють такі самі штрафи, як і без дитини. Наприклад, за водіння у стані сп’яніння. Тому не слід наражати на небезпеку ані себе, ані свою дитину чи інших учасників дорожнього руху. Дотримуйтесь правил та вимог закону та ставте понад усе життя та безпеку людей.