Навчання лікарів на курсах підвищення кваліфікації

author
0 minutes, 3 seconds Read

Неперервний лікарський розвиток сприяє постійному вдосконаленню навичок та здобуття нових знань сучасної медицини. Медицина, як і будь яка наука, постійно розвивається: з’являються нові протоколи лікування, медичні препарати, методики, відокремлення спеціалізацій на більш вузькі напрямки, тощо. Тому сьогодні навчання лікарів проводиться не за бажанням, а в обов’язковому порядку.

Система та заходи БПР

Навчання лікарів та молодших медпрацівників відбувається за системою безперервного розвитку (БПР) шляхом здобуття неформальної освіти на спеціалізованих заходах. Заходи БПР проводяться як в офлайн форматі так і онлайн дистанційно.

Можливість зареєструватись на заходи БПР надає освітня платформа Evopro та багато інших учасників ринку освіти. На веб-сайті за посиланням https://evopro.pro/zakhodi-bpr/ можна підібрати для себе потрібний захід за вашої спеціалізацією та зареєструватись на певну дату.

Участь у заходах проводиться на платній основі, а вартість залежить від кваліфікації ментора, спеціалізації, формату проведення та можливості отримання балів БПР. Кожен захід БПР висвітлює вузьку тему в окремій спеціалізації.

Кожен запланований захід заздалегідь реєструється в системі Міністерства охорони здоров’я та отримує персональний ідентифікатор, який потім вказується в номері сертифікату про отримання балів або прослуховування певної кількості академічних годин.

Система БПР – покрокова реалізація

  1. Навчання лікарів на циклах тематичних заходів;
  2. Проходження стажування;
  3. Отримання балів БПР за відвідування офіційних заходів, які зареєстровані в МОЗ;
  4. Проведення майстер-класів для вивчення методів лікування, діагностики та сучасних підходів і протоколів. На таких майстер-класах ви маєте можливість обмінятись досвідом з іншими учасниками;
  5. Оволодіння практичними навичками на спеціалізованих тренінгах;
  6. Відвідування конгресів, симпозіумів, з’їздів.

Система безперервного розвитку лікарів має в своїй основі принципи доказової медицини. Аналогічні системи розвитку медичних робітників вже давно довели свою успішність в Америці, країнах ЄС та інших розвинених державах. Вони надають змогу підтримувати знання лікарів на високому рівні, а пацієнти в свою чергу отримують сучасну медичну допомогу.

Отримання балів для медичного працівника необхідне для успішного проходження атестації. Мінімальна кількість балів БПР сягає 50 за один рік. Якщо лікар суттєво перевищує цей показник, то він має всі шанси отримати завчасно більш високу лікарську категорію.