Секрети харчування по Борменталю

author
0 minutes, 5 seconds Read

У 2001 році було розроблено та запатентовано ефективну методику схуднення, яку почали застосовувати в Центрі зниження ваги «Доктор Борменталь». Надалі ця назва в народі була перейменована на «дієту за Борменталем». Основним принципом даної методики є вироблення психологічного комплексу та звичок, у яких людина є невеликими порціями та швидко наїдається. Крім цього, необхідно знати особливі секрети харчування по Борменталю. Заведіть харчовий щоденник і щодня підраховуйте та записуйте вагу з’їденої порції та її калорійність. Відповідно до цієї методики процес схуднення відбувається, якщо в день споживається не менше 700 ккал для жінок і 900 ккал для чоловіків. Верхня межа добової калорійності встановлюється досвідченим шляхом. На початку схуднення він не повинен бути не більше 1100 ккал на добу для жінок та 1400 ккал для чоловіків.

Придбайте ваги для зважування порцій. Щоб підрахувати калорійність їжі, використовуйте спеціальні таблиці калорійності продуктів. Купуйте також підлогові ваги, краще електронні, щодня зважуйтеся та фіксуйте результати.

Харкуйтеся тільки, коли ви голодні, для цього потрібно навчитися відрізняти голод від апетиту. Якщо прийняти їжу з апетиту, вона відкладеться в жир. Майте на увазі, що інтервали між їдою за цією методикою повинні бути від двох з половиною до чотирьох з половиною годин.

Приймайте ситну, краще натуральну їжу. Щоб навіть невелика порція страви насичувала, поєднуйте білки та складні вуглеводи, наприклад, хліб із м’ясною відбивною (а не ковбасою). Такий сніданок можна доповнити сиром та однією цукеркою.

Їжте регулярно, в день має бути не менше чотирьох прийомів їжі. Причому сніданок має бути обов’язково! Перший прийом їжі повинен бути не пізніше ніж через півгодини після пробудження. Розподіліть денний раціон так, щоб на сніданок припадало 30%, на другий сніданок – 20%, на обід – 40% і на вечерю – 10% всього раціону.

Страви повинні бути різноманітними. Обов’язково включайте білок у кожний прийом їжі. Це може бути м’ясо, риба, птах, сир, квасоля і т.д. Для підтримки імунітету, покращення еластичності шкіри та тонусу м’язів, а також для профілактики опущення органів необхідно вжити близько 50 г чистого білка на день.

При будь-якій можливості їжте гарячу їжу (супи), запивайте бутерброди гарячим, а не холодним чаєм. Гаряча їжа дає відчуття ситості на більше часу, ніж холодна.

Харкуйтеся смачно. Прагніть, щоб в одному прийомі їжі були чотири смакові відчуття: солодке, солоне, гірке та кисле. Вживайте вуглеці, що легко засвоюються – цукор, цукерки, тістечка в першій половині дня.

Їжте більше овочів, фруктів. Якщо хочеться з’їсти жирне, солоне чи солодке, з’їжте, але лише маленький шматочок і обов’язково підрахуйте калорійність з’їденого.

Трачіть на їжу не менше п’ятнадцяти хвилин. Пережовуйте кожен шматочок щонайменше дев’ять – дванадцять разів. Останній прийом їжі має бути за чотири години до сну.

Щодня приймайте комплекс вітамінів (особливо групи В) та мікроелементів. Купуйте та пийте гепатопротектори. Це лікарські засоби, що захищають печінку. Вони є профілактикою жирового цирозу при інтенсивному розщепленні жиру. Гепатопротектори продаються в аптеці без рецепта лікаря.

Один раз на день приймайте одну столову ложку рослинної олії, що не пройшла термічну обробку. Причому, якщо випити його натщесерце, за цією методикою його калорійність не включається до денного раціону.

Пийте чисту воду, протягом дня потрібно випити не менше півтора літрів (чай, кава та інші напої сюди не входять). Для профілактики запорів приймайте склянку води перед кожним їдою. Виключіть вживання алкогольних напоїв.

Заборонено голодування, тобто перерви між їдою понад чотири з половиною години, харчування на добовій калорійності 750 Кал, розвантажувальні дні. Голодна пауза понад п’ять годин призводить до уповільнення обмінних процесів і, як наслідок, накопичення надмірної ваги.

Харчуючи Борменталь, дотримуйтесь нормальної рухової активності. Під час занять фізичними вправами збільшуйте кількість калорій у денному раціоні.