На що звернути увагу, обираючи дитячий садок

На що звернути увагу, обираючи дитячий садок

Роки, проведені в дитячому саду, дуже важливі для дитини. Подібна установа — не просто місце, куди батьки віддають своє чадо, поки знаходяться на роботі. Це його перша середа взаємодії з соціумом. Також вдалий вибір дитсадка важливий з точки зору тих предметів, яким будуть навчати ваше дитину. Одним словом, до даного питання важливо поставитися з максимальною відповідальністю, щоб в кінцевому підсумку виявилися задоволені і ви, і дитина.

Пропонуємо деякі актуальні поради, які дадуть можливість схилити вибір на користь дійсно хорошого дитячого садочку

5 ключових критеріїв для вдалого вибору.

Коли ви вибираєте дитсадок для свого чада, дивіться на такі аспекти, як:

  • Місцезнаходження. Щоб не витрачати зайвий час на дорогу до дитсадка, найкраще звернути увагу на варіанти, які знаходяться поблизу вашого будинку. Це особливо важливо для тих, у кого немає свого транспорту.
  • Наповненість груп. Чим більше переповнені групи, тим менше у дитини шансів отримати нормальне навчання і належну увагу педагогічного колективу. Виходячи з переповненості державних дитячих садків, сучасні батьки все частіше віддають перевагу приватним варіантів.
  • Кваліфікація педагогів. Не варто соромитися того, щоб прямо запитати у дирекції дитсадка про те, яку освіту у представників педагогічного складу і які методики вони застосовують в своїй роботі з дітьми.
  • Інфраструктура установи і рівень його благоустрою. Цей критерій не менш важливий, ніж перераховані вище. Дитині має бути комфортно в дитячому саду, що в значній мірі залежить від створених в ньому умов. Важливим є те, наскільки утеплені стіни, адже це стане актуальним в зимову пору. Якість ліжечок та інших меблів, наявність сучасних іграшок — ті чинники, які в комплексі визначають рівень комфорту дитини. Навіть від кольору стін залежить психологічний стан малюка. Якщо вони оформлені в занадто яскравих тонах, батьки можуть відзначити у свого чада безпричинну (на перший погляд) тривожність і дратівливість.
  • Охорона. Безпека дитини — найважливіший критерій, про забезпечення якого повинні подбати люди, керівні установою. Найняти хорошого охоронця — їх безпосередній обов’язок.


До речі, ось посилання, де можна знайти всі приватні садочки Львова: https://dity.in.ua/private_sadochki/lviv.

А на цій сторівці можна подивитись повну інформацію про будь-який дитячий садок у Львові: https://dity.in.ua/lviv.

На порталі Dity in UA можна відшукати приватні та державні садочки у різних містах України, запрошуємо за інформацією!

Якщо перераховані аспекти будуть враховані вами при виборі дитсадка для свого малюка, ви значно збільшите ймовірність того, що дитина залишиться задоволений.

Переваги приватних дитячих садків

Якщо говорити про плюси приватних садочків, то серед них знаходяться:

• Більш пильний підбір персоналу, так як подібні аспекти прямо впливають на репутацію дитячого садка, а приватні установи конкурують між собою.

• Демократичний підхід до навчання дітей — педагогічний колектив підбирає ті методики, які є актуальними, сучасні і виправдані.

• Відмінна матеріальна база. Відкриваючи приватний дитсадок, його власник прагне створити ті умови, які будуть мотивувати батьків робити вибір саме на користь цього дошкільного закладу.

Підходячи до вибору дитячого садка для своєї дитини уважно і відповідально, ви робите важливу інвестицію в майбутню соціалізацію свого чада і отримання їм важливих знань перед школою.