В чому секрет красивого та здорового волосся?

В чому секрет красивого та здорового волосся?

Доглянуте та здорове волосся — символ краси та жіночності. Щоб отримати шикарну шевелюру та відчувати себе чарівною, дотримуйте кілька дуже простих, але дуже важливих правил.

Обирайте шампунь за типом шкіри

Бажано, щоб миючий засіб для волосся не мав в своєму складі синтетичних ароматизаторів, силіконів та парабенів (ознайомитися з асортиментом та купити натуральні шампуні, бальзами, маски та іншу косметику для волосся з природними компонентами можна тут). Мити волосся потрібно не один, а 2-3 рази. У процесі першого миття змиваються частки бруду і пилу, а вдруге змивається шкірне сало, що виділяється сальними залозами.

Бальзам або кондиціонер — обов’язково

Ці засоби не тільки надають гарний здоровий блиск волоссю, роблять їх гладким та шовковистим, а й створюють свого роду захисну плівку, яка оберігає кожен волосок від негативної дії зовнішнього середовища.

Використовуйте живильні, відновлювальні та зміцнювальні маски

На відміну від бальзаму, концентрація корисних мікроелементів в масці приблизно вдвічі більше. Наносити живильні маски рекомендується один раз в 4-5 днів. Особливо їх застосування актуально в холодну пору року, коли доводиться ходити в головних уборах, проводити чимало часу в теплих і сухих приміщеннях. Нанесіть косметичний продукт на чисте, злегка підсушене рушником волосся, потримайте 10-15 хвилин і змийте теплою водою.


Купити готові маски для волосся можна на сайті інтернет-магазину «Люпин». Зверніть увагу, що тут же є в продажу натуральні екстракти та ефірні масла, які часто використовуються для приготування поживних, відновлювальних та зміцнювальних масок для волосся в домашніх умовах.

Забезпечте шкірі голови хороший кровообіг

Розчісуйте своє волосся 2-3 рази на день великою масажною щіткою. Такий свого роду масаж сприяє активізації росту волосся.

Пам’ятайте про вітаміни

Брак вітамінів і мінералів в організмі обов’язково позначається негативно на нігтях та волоссі. Волосся, позбавлене здорового блиску, слабке та ламке з посіченими кінчиками може свідчити про брак цинку, заліза або магнію. Пам’ятайте: волоссю корисна білкова їжа тваринного походження, для насичення організму цинком в вашому раціоні повинні бути присутніми яйця, вівсянка, морепродукти, чорнослив. Тоді як кальцій і залізо містяться в пшеничній та гречаній крупі, м’ясі птиці, в бобових, рибі та горіхах.