Як правильно вибрати жіноче взуття

Як правильно вибрати жіноче взуття

Взуття — безумовно найважливіший і, вірніше буде сказати, незамінний атрибут жіночого гардеробу. Важливо, щоб взуття було не тільки красивим, але ще якісним і зручним.  А ми повернемося до розгляду питання, як правильно вибрати?

Правила і поради щодо вибору жіночого взуття:

  • Матеріал. Безперечно, оптимальним варіантом для жіночого взуття вважається натуральна шкіра. Цей матеріал швидко приймає форму ноги, добре пропускає повітря і в той же час захищає від вологи. Шкіряне взуття відрізняється підвищеною зносостійкістю і довговічністю. Однак шкіра — неєдиним варіант. Не менш популярна замшеве взуття. Але цей варіант вимагає додаткового догляду. Як матеріал для жіночого взуття також часто використовується неприродна (штучна шкіра), тканину, лакове покриття. Є варіант гумового взуття.
  • Підошва. При виборі взуття важливо звернути свою увагу на якість підошви. Ідеальна підошва має середню жорсткість, вона еластична, добре згинається при ходьбі, фіксує стопу. Підошва може відрізнятися по виду матеріалу. Практичним і довговічним варіантом вважається підошва на основі полімерів. Взуття на шкіряній підошві може використовуватися тільки в приміщенні.
  • Розмір взуття. Як правило, жіночі розміри взуття від 35 до 40. Хоча, є й винятки. При виборі взуття потрібно враховувати ще й той факт, що взуття від деяких виробник може маломерять або навпаки.
  • • Примірка взуття. Якщо ви хочете правильно вибрати взуття, яке прослужить вам довгі роки, то перед покупкою її краще приміряти. Після того, як ви надягнете туфель, потрібно пробути в ньому 5-10 хвилин. Якщо дискомфорту ви не відчуваєте, значить взуття вам підходить.
  • Каблук. Погодьтеся, складно уявити собі жіноче взуття без каблука. Однак фахівці рекомендують не зловживати з висотою каблука. Ідеальним вважається, якщо висота каблука не перевищує 5 см. Важливе значення має зручність колодки. Іноді взуття на високих підборах може бути зручною й легкою, якщо є зручна колодка. Для повсякденного носіння більше підходить взуття на платформі або на широкому каблуці. У такому взутті жіночі ніжки менше втомлюються.

При виборі, крім основних параметрів, рекомендується звернути увагу на зовнішній вигляд взуття, вона не повинна бути розклеєні, надмірно жорсткою, всі внутрішні шви повинні бути добре оброблені. І, звичайно ж, краще всього вибирати взуття від перевіреного виробника.